Ko je drugič udaril v vrata, sem čez luknjo prelepila plakat.

Petra, 35 let in Mina Fina, 40 let

Počutila sem se ničvredno. Nisem smela postavljati vprašanj, karkoli sem rekla, je bil vzrok za prepir, ki je vodil v nasilje.

Ko sem mu »stopila na živec«, me je pritisnil ob vrata in mi pod vrat pritisnil nož. Češ, da ne more več. Tudi jaz nisem mogla več. Odvrgel je nož in s pestjo, mimo moje glave, udaril v vrata.

Vrat takrat nisem pogledala, se mi je pa zazdelo, da vidim kri na njegovi roki. Ko me je spustil, sem brez besed odšla. Zjutraj sem zagledala luknjo, okoli nje pa kri. Odšla sem k staršem. Ko sem prišla nazaj, so bila vrata zamenjana. Dva dni sva bila tiho.

Takrat sem si mislila: Zdaj ve, kaj je naredil, saj je pospravil za sabo. Ko je drugič udaril v vrata, sem čez luknjo prelepila plakat.

Ko pa mi je na vrat spet prislonil nož, sem za vedno odšla. Ko sem odhajala in pogledala razbita vrata, sem upala, da bom kmalu odprla nova, lepša. V življenje brez nasilja.

 

UMETNICA

Mina Fina, 40 let

Mina Fina je vsestranska umetnica, grafična oblikovalka, ljubiteljica knjig in vsega dobrega, kar nam prinese življenje skozi vsak sleherni dan. Z veliko mero intuicije, emocij in empatije se loteva pogleda sodobne družbe na položaj ženske in njene spreminjajoče se vloge v sodobni družbi. Najraje riše, izdeluje knjige in zine ter programira vizualna ozadja raznim glasbenim nastopom.

http://minafina.si/